Jiu-jitsuJiu-jitsu

Japanse zelfverdediging

IaidoIAIDO

Japanse zwaard krijgskunst

judoJudo

Voor jong en oud

yogaYoga

Fysieke en mentale gezondheid

judoKobudo

Japanse krijgskunst
                met stokken, tonfa's en sai's

KarateKARATE

 trappen, stoten, slagen

i-aido

Wanneer?

Iaido,   Woensdag:   20.00-21.30 uur.

Contributie:   1x in de week € 30,- /mnd

 

Japanse zwaardvechtkunst

iaido is een aantrekkelijke budo-discipline voor iedereen die de voldoening zoekt van fysieke en mentale inspanning, op een veilige en authentieke manier wil leren omgaan met het Japanse zwaard en geïnteresseerd is in de wortels van de Japanse cultuur. Er is geen enkele beperking wat betreft leeftijd of geslacht. iaido kan ook interessant zijn als tweede discipline voor hoger gegradueerde budoka uit andere disciplines, zoals Jiu-jitsu, Judo, Aikido, Karatedo.

iaido is de klassieke zwaardkunst van de samoerai en gebruikt als enige budodiscipline een echt Japans zwaard (katana). Met zijn karakteristieke gekromde kling is de Katana voor de samoerai uiteindelijk het belangrijkste wapen geworden en het zwaard symboliseert nog steeds de ziel van het oude Japan. Is Kendo een afgeleide vechtsport waarbij twee met bamboe stokken gewapende tegenstanders het in een wedstrijd tegen elkaar opnemen, in het oudere iaido worden de authentieke zwaardtechnieken van de individuele krijger beoefend. Ze zijn geformaliseerd in zogenaamde kata, elk met een specifiek scenario, steeds beginnend met het zwaard in de schede, vanuit zittende of staande houding. In reactie op een aanval van één of meer denkbeeldige tegenstanders wordt het zwaard getrokken (i-ai) en de handeling omgezet in een bliksemsnelle tegenaanval.

Als het gevaar is geweken, wordt het zwaard op een voorgeschreven wijze weer opgeborgen en keert de iaidoka in alle concentratie, waakzaamheid en rust terug naar zijn of haar uitgangspositie.

De training is geschikt voor iedereen doch toegankelijk vanaf 12 jaar.

Kosten?
De € 30,- per maand.
In combinatie met een ander abonnement bij onze school € 10,- per maand

Door wie?
De trainingen worden door Sensei Hans Roos begeleid.

 

·         op een veilige en authentieke manier wil leren omgaan met het Japanse zwaard;

Locatie

Budo Hans Roos
Burg. Diepenhorstsingel 4
3261 ED Oud-Beijerland

Contact

0186 - 611 669

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Social

info