Jiu-jitsuJiu-jitsu

Japanse zelfverdediging

IaidoIAIDO

Japanse zwaard krijgskunst

judoJudo

Voor jong en oud

yogaYoga

Fysieke en mentale gezondheid

judoKobudo

Japanse krijgskunst
                met stokken, tonfa's en sai's

KarateKARATE

 trappen, stoten, slagen

Yoga

 

Wanneer?

Yoga,   

Maandag avond  20.15-21.30 uur,

Fysieke en mentale gezondheid

Regelmatige beoefening van Yoga verbetert je fysieke en mentale gezondheid en geeft verlichting bij lichamelijke klachten. Het helpt je lichaam soepeler maken, geeft kracht, verbetert de conditie en brengt evenwicht. Yoga zorgt ervoor dat het rustiger wordt in je hoofd, dat je je meer ontspannen voelt.
Tijdens een yogales doe je fysieke oefeningen waarbij je met je aandacht bij je ademhaling bent en voelt wat er in je lichaam gebeurt. Zo leer je je lichaam kennen en je gedachten observeren. Het zorgt ervoor dat je meer aanwezig kunt zijn in het moment. Je kunt de dingen dan rustiger en met aandacht doen.
Met Yoga versterk je spelenderwijs het fysieke middelpunt van je lichaam. Deze oosterse gezondheidsoefeningen zijn oorspronkelijk bedoeld als zelfbehandeling. De lessen kunnen naar wens een activerend of sederend karakter hebben. Inspannen vanuit ontspanning levert meer kracht en lenigheid op dan vanuit een gespannen situatie.

Geschikt voor iedereen?

De Yoga lessen zijn geschikt voor iedereen. In het bijzonder voor mensen met een drukke levensstijl, voor mensen die hun dagen veelal zittend door brengen en voor mensen met rug-, schouder- en heupklachten. In de lessen wordt rekening gehouden met specifieke klachten en eventuele verminderde flexibiliteit en mobiliteit.  Als je last hebt van klachten, meld dit dan altijd voor de les aan de docent. Voor alle oefeningen zijn aanpassingen en variaties zodat je altijd mee kunt doen.

 

 

Locatie

Budo Hans Roos
Burg. Diepenhorstsingel 4
3261 ED Oud-Beijerland

Contact

0186 - 611 669

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Social

info