Jiu-jitsuJiu-jitsu

Japanse zelfverdediging

KarateKarate

 trappen, stoten, slagen

IaidoIAido

Japanse zwaard krijgskunst

judoJudo

Voor jong en oud

yogaYoga

Fysieke en mentale gezondheid

pilatesPilates

Fysieke en mentale gezondheid

judoKobudo

Japanse krijgskunst
                met stokken, tonfa's en sai's

judoChi Neng Qigong

Versterken van lichaam en geest

Chi Neng Qigong

Chi Neng Qigong

Wat is Chi Neng Qigong ( spreek uit; tsji neng tsji khong)

Chi Neng Qigong is een Chinese bewegingsleer en uitermate effectief voor het versterken van zowel lichaam als geest. De eenvoudige oefeningen maken je lichaam ontspannen en krachtig. Je leert je eigen energie te managen op alle levensgebieden; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Chi Neng Qigong is, zoals de meeste vormen van Qigong, een bewegende vorm. Het bevat ook momenten van stilte, maar de nadruk ligt op het bewegen in combinatie met een ontspannen en gefocuste mind.

Ch

Waar komt Chi Neng Qigong vandaan?

Dr. Pang Ming is de grondlegger van Zhineng Qigong. Sinds zijn zesde jaar beoefende hij Qigong, T'ai Chi en Martial Arts bij 19 grootmeesters. Hij is Westers en Chinees arts en deed diepgaand onderzoek naar de resultaten van Qigong.
In 1998 was Dr. Pang Ming de eerste persoon die een certificaat van waardering ontving van het departement van sport en gezondheid. Van de elf onderzochte Qigong vormen is Zhineng Qigong als best helende vorm erkend.

In mei 1998 reisde Patricia van Walstijn naar China waar zij trainde in het Zhineng opleidingscentrum in Beidahe. Tijdens deze reis bezocht zij het Huaxia Zhineng Centre waar zij kennismaakte met dr. Pang Ming. Diep onder de indruk van Dr. Pang Ming en Zhineng Qigong besloot zij onder de naam Chi Neng Qigong deze leer naar Europa te brengen. Zij richtte daarvoor het Chi Neng Institute Europa op.

Wat doen we bij Chi Neng Qigong?

Het leven is een constante stroom van veranderingen en niets is zo moeilijk als meegaan in die veranderingen. Met Chi Neng Qigong nemen we kleine stapjes met groot resultaat.
Chi Neng Qigong is een manier om in een groepsles met eenvoudige oefeningen, herhalingen, het focussen van de gedachten de kwaliteit van leven te verbeteren.

Voor wie?

Maak kennis met de kracht van Chi Neng Qigong tijdens de lessen op vrijdagmorgen in BUDO HANS ROOS.
De oefeningen zijn voor elke leeftijd geschikt. Ontdek zelf wat Chi Neng Qigong kan betekenen voor je energie, je balans en je gezondheid. Door de oefeningen leer je beter aan te voelen en te realiseren wat je wilt en wat je nodig hebt.

Instructeur

De lessen zullen gegeven worden door Nettie van Brakel-Odijk, gediplomeerd Chi Neng Qigong instructeur level 1 en 2.
Zij is in 2003 de opleiding voor Chi Neng Qigong gaan volgen en in 2005 als instructeur geceritificeerd voor level 1. Daarna is zij les gaan geven in sportscholen, basisscholen en op andere locaties, waaronder jarenlang in het Scouting gebouw in Oud Beijerland.
In 2011 is zij geslaagd voor het level 2 examen en zullen de lessen voor met name gevorderden voor nog meer verdieping zorgen en worden de oefeningen uitgebreid met nieuwe Body & mind oefeningen. Jaarlijks volgt zij haar trainingen bij het Chi Neng instituut en is dus blijvend in de leer van Chi Neng Qigong. Zij put haar waardevolle ervaringen uit het lesgeven en haar persoonlijke traingen die voor haar een manier van leven is geworden.

Nettie van Brakel

Wanneer?

Vrijdagochtend     9.30-11 uur

Contributie:

1x in de week € 46,- /mnd

 

Locatie

Budo Hans Roos
Burg. Diepenhorstsingel 4
3261 ED Oud-Beijerland

Contact

0186 - 611 669

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Social

info